Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Presa

Dezbaterea Codului de Practici pentru Programele de Studii Doctorale si a Ghidurilor pe domenii disciplinare

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare (U.E.F.I.S.C.S.U) prin proiectul “Studii doctorale in Romania - Organizarea Scolilor Doctorale”, organizeaza in perioada 12-13 februarie 2010, in Sinaia, la Hotel Sinaia, intalnirea privind dezbaterea Codului de Practici pentru Programele de Studii Doctorale si a Ghidurilor pe domenii disciplinare. 

Scopul intalnirii il reprezinta armonizarea Ghidurilor pe discipline (stiinte ale naturii, socio-umane, medicale, agricole, tehnice, economice, matematica, medicina veterinara, arhitectura, educatie fizica, arte vizuale, muzica, teatru si film), cu Codul de Practici pentru Programele de Studii Doctorale. Codul de Practici reprezinta un set de standarde pentru asigurarea calitatii in programele doctorale, precum si a conditiilor de aplicare optima a acestora. 

Evenimentul se bucura de prezenta ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, dl. Daniel Petru Funeriu. De asemenea, la dezbatere vor participa prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu, Presedintele Consiliului National al Rectorilor, coordonatorii si membrii panelurilor de experti pe domenii disciplinare, precum si reprezentantii universitatilor partenere din cadrul proiectului. 

Activitatea proiectului “Studii doctorale in Romania - Organizarea Scolilor Doctorale” a inceput in noiembrie 2008 iar rezultate vizibile se regasesc deja in pachetele de lucru care vizeaza diagnoza sistemului national de doctorat si definirea caracteristicilor cheie ale scolii doactorale ca element central al sistemului national de doctorat. La aceste rezultate s-a ajuns prin organizarea de dezbateri, workshop-uri, seminarii, focus-grupuri cu cuconducatori de doctorat, rectori, prorectori, doctoranzi, din diverse universitati din tara, Academia Romana si din Institutele de cercetare. 

“Studii doctorale in Romania - Organizarea Scolilor Doctorale” este unul dintre cele cinci proiecte strategice derulate de C.N.C.S.I.S., C.N.F.I.S si U.E.F.I.S.C.S.U finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Data publicarii:

Calendar evenimente

august 2018
LMaMiJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Inscriere newsletter